Weet jij wat je op je gezicht smeert?

Elke vrouw komt er op een gegeven moment mee in aanraking; make-up!!

Persoonlijk ben ik niet iemand die ontzettend veel make-up op doe. Foundation doe ik bijvoorbeeld alleen op bij bijzondere gelegenheden, of bij feestjes. Maar dat betekent niet dat ik niet van make-up hou! 😉 Make-up kan ervoor zorgen dat het je ‘features’ versterkt door middel van mascara, oogschaduw, eye-liner en lippenstift.

th1U1RS2D9

 

 

 

 

 

Helaas is de make-up die we gebruiken om onszelf mee mooi te maken, niet altijd even gezond…

th2

In de loop der jaren is menig keer bewezen dat make-up giftige stoffen kan bevatten. Lood komt voor in lippenstiften, Cadmium in eyeliners en concealers, Nikkel zit vooral in poeder en rouge, Beryllium in bronzers en oogschaduw en Arsenicum is teruggevonden in mascara en foundation. Nog schokkender is dat dergelijke stoffen gevonden zijn in producten van bekende merken die ook gewoon in Europa te koop zijn. Bij een onderzoek van de Enviromental Defence Group Canada  werden in 48 van de 49 onderzochte make-up producten sporen gevonden van minstens 2 giftige ingrediënten. Een onderzoek uit 2011 uitgevoerd door de FDA liet zien dat in alle 400 onderzochte lippenstiften lood aanwezig was. Toch hoef je hier niet heel erg van in paniek te raken, de concentraties van dergelijke giftige stoffen in make-up zijn erg laag. Een dieet met veel calcium, zink en vitamine C kunnen je beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van lood.

Sinds kort heb ik de volgende websites ontdekt waar je biologische make-up en nagellak kan kopen: http://www.greenbeautyshop.nl of http://www.greenjump.nl ik ben vooral erg blij met de lippenstift en de nagellakken!!

Er kunnen ook andere schadelijke stoffen in je make-up zitten. Denk maar eens aan schimmels en bacteriën. Besmetting van make-up producten komt vaker voor dan je denkt! Te lang bewaren van producten of vergeten om kwasten of make-up sponsen te reinigen is echt vragen om problemen. Gooi na een jaar je foundation, na 6 maanden je vloeibare eyeliner en lipgloss, na anderhalf jaar je oogschaduw en poeder en al na 3 tot vier maanden je mascara in de prullenbak! Er kunnen ook andere schadelijke stoffen in je make-up zitten. Denk maar eens aan schimmels en bacteriën. Besmetting van make-up producten komt vaker voor dan je denkt! Te lang bewaren van producten of vergeten om kwasten of make-up sponsen te reinigen is echt vragen om problemen. Gooi na een jaar je foundation, na 6 maanden je vloeibare eyeliner en lipgloss, na anderhalf jaar je oogschaduw en poeder en al na 3 tot vier maanden je mascara in de prullenbak!

Bronnen:

http://www.dr-jetskeultee.nl/schadelijke-stoffen-in-make-up/obj7777539

http://www.greenjump.nl/Categorie/Verzorging/Volwassenen-verzorging/Natuurlijke-make-up

http://www.greenbeautyshop.nl/natuurlijke-make-up/eyeliner/

 

 

 

 

Plaats een reactie