Volle maan in Steenbok

Vanavond om 20:42 vindt er een maansverduistering plaats. Het lijkt dan net alsof er een hap uit de maan is genomen. Dit komt doordat de zon en de maan recht tegenover elkaar staan, en ook nog eens in tegenovergestelde tekens. De maan staat in Steenbok en de zon staat daar recht tegenover in Kreeft. Het hoogtepunt is vanavond rond 23:30 uur, een aantal minuten voordat de maan volledig vol zal zijn.

IMG_1338.png

Volgens astrologen wordt deze volle maan ook wel de Blessing Moon genoemd. Deze volle maan viert namelijk dat de zomer in volle bloei bezig is. Mede dankzij de verduistering van de maan kan je je eigen emoties en behoeftes nog beter aanvoelen dan bij een normale volle maan. Dat betekent dat je helder in kan zien welke relaties er mogelijk wringen in je leven.

Veel planeten lopen in deze periode retrograde en in combinatie met de dromerige planeet Neptunus, kan je het gevoel hebben in meerdere dimensies tegelijk te zijn. Je kan veel willen slapen, om tijdens je slaap veel onverwerkte emoties en gebeurtenissen te verwerken. Daarnaast kan je het gevoel hebben moeilijk op gang te komen en afgeremd te zijn. Dit is een periode van reflectie en voorbereiding op de nieuwe fase, die begint op 26 juli tijdens het Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort op 8 augustus.

Pluto staat op dit moment dicht bij de maan. De werking van Pluto is dat we onze emoties meer doorvoelen en deze beter kunnen verwerken. Een andere invloed van Pluto is dat je zelfvertrouwen op de proef wordt gesteld; je emoties in je onderbewustzijn kunnen flink getriggerd worden.

De bedoeling van deze volle maan is dat je een flinke streep mag zetten door alle emotionele bagage van de afgelopen zes maanden. Verbroken vriendschappen, tegenslagen, mislukte voornemens; je mag het allemaal loslaten en met een nieuwe, frisse start beginnen.

Als je nog geen dagboek hebt, dan raad ik je aan vandaag nog te beginnen met het schrijven van jouw dromen, doelen en welke situaties je graag opgelost wil zien in je leven. En begin weer met een schone lei 😉

Bronnen:

Inspirerendleven.nl

Viva.nl

Foto:

FULL MOON IN CAPRICORN: A VEDIC READING

Plaats een reactie